duyurular

01

Mart

2021-2022 Döneminde ara dönem stajı yapan öğrencilerimizin dikkatine!

Gemi İnşaatı ve Gemi Mak. Müh. Böl.

2021-2022 Döneminde ara dönem stajı yapan öğrencilerimizin dikkatine!

2021-2022 Döneminde ara dönem stajı yapan öğrencilerimizin en geç 14.03.2022 Pazartesi gününe kadar BYS üzerinden sonlandırmaları gerekmektedir. 

Stajı sonlandırmak için aşağıdaki adımlara dikkat ediniz:

A) Staj defterinizi (defter kapağı da dahil olmak üzere), haftalık çalışmaların ana başlıklarının yazıldığı içindekiler kısmı, Staj sicil fişi (fotoğraflı olmalı), İşyeri ve staj bilgileri fişi (foroğraflı olmalı) ve eğer çalıştıysanız, Cumartesi çalıştığınıza dair belgeyi PDF formatında aşağıdaki sıralama gibi BYS'ye yükleyiniz.

  1. Staj Defteri Kapağı (Kapak üzerindeki bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalı)

  2. Staj Sicil Fişi (fotoğraflı olmalı, eksiksiz olarak işyeri amiri tarafından notlandırılmalı ve kaşelenip imzalanmalı )

  3. İşyeri ve Staj Bilgileri Fişi (foroğraflı olmalı ve işyeri kaşesi ve amirinin imzasını içermeli)

  4. Cumartesi çalıştıysa, çalıştığına dair belge (İmzalı ve kaşeli olmalı)

  5. Haftalık Çalışmaların Ana Başlıklarının Yazıldığı İçindekiler Kısmı (Her haftada "Öğrenci İmzası" ve "Kontrol Edenin İmzası" kısmı imzalanıp kaşelenmeli)

  6. Staj Defteri Sayfaları (Her sayfada kontrol eden yetkili amirin imzasını ve yetkili firma kaşesini içermeli)

B) Madde A'da yazan tüm belgeler (staj defteri kapağı hariç) yetkili staj amirine imzalatılmalıdır.

C) Madde A'da istenilen tüm belgeleri mümkünse tek bir PDF olarak sisteme yükleyiniz ve son kontrollerinizi yaptıktan sonra stajınızı sonlandırınız.

D) Stajınızı sonlandırdıktan sonra daha önceden sisteme kaydettiğiniz "Yetkili Kişi"ye giden mailde yer alan kullanıcı adı ve şifre ile "Yetkili Kişi"nin de sistem üzerinden öğrenciyle ilgili doldurulması gereken yerleri doldurarak stajı sonlandırması gerekmektedir. BYS sistemi üzerinden staj durumu üniversitemizde ilk kez uygulandığından, aksaklığa sebebiyet vermemek için lütfen stajınız için BYS'de kayıtlı olan "Yetkili Kişi"ye sizin stajınızı sonlandırması ve "İşveren-Öğrenci" anketini doldurması hususunda haberdar ediniz.

E) Stajınız için sisteme kayıtlı "Yetkili Kişi"ye önceden giden ve sizin stajınızı sonlandırması için kullanacağı "Kullanıcı Adı" ve "Şifre"yi içeren mail, "Yetkili Kişi" tarafından herhangi bir sebepten dolayı bulunamıyorsa, lütfen KTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Destek Sistemine yazarak bu sorunu bildirebilirsiniz.

F) "Yetkili Kişi" tarafında Madde D'de yazan sonlandırma işlemi yapılmadığı sürece stajının kontrolünün Staj Komisyonu tarafından kontrolünün sağlanamayacağını unutmayınız.

G) "Öğrenci-İşveren" ve "Öğrenci-Staj" anketlerini doldurmayı unutmayınız.